Uit een studie blijkt dat 90% van de bewoners in een Woon-en zorgcentrum hulp nodig hebben bij het baden (Rau 2014).

De douche- en badoplossingen van ArjoHuntleigh zorgen voor een aangename ervaring voor de zorgvragers, en een veilige en tijdsbesparende  zorg voor de zorgverleners.

Nog dagelijks raken zorgverleners gekwetst bij de hygiënische verzorging en worden zorgvragers in hun waardigheid aangetast. Uit klinische onderzoeken blijkt echter dat dit kan worden vermeden en er tijd kan worden bespaard.

Resultaten

  • In hoogte verstelbare hulpmiddelen beperken aanzienlijk het risico van fysieke overbelasting van de zorgverlener tijdens de hygiënische verzorging van de zorgvrager. 
  • Tijd kan worden bespaard door de juiste douche- en/of badoplossingen te kiezen als alternatief voor het wassen van de zorgvrager op bed.
  • Het gebruik van een passend mechanisch hulpmiddel, dat is afgestemd op de mate van mobiliteit van de zorgvrager, beperkt de statische belasting van de zorgverlener. 
  • De mate van mobiliteit van de zorgvrager heeft geen rechtstreekse invloed op het risico van fysieke overbelasting van de zorgverlener wanneer die het passende hulpmiddel gebruikt. 
  • De zorgverlener kan door zijn eigen houding de fysieke belasting beperken.
  • Comfort en algemeen welzijn zullen naar alle waarschijnlijkheid toenemen als een in hoogte verstelbaar bad, douchewagen of douchestoel wordt gebruikt in plaats van de zorgvager op bed te wassen.
  • De onderzoeksresultaten kunnen meer voordelen brengen als ze worden toegepast in het kader van een interventieprogramma voor veilige hantering van zorgvragers.

Lees meer over het klinische bewijsmateriaal dat de voordelen van de bad- en doucheoplossingen van ArjoHuntleigh ondersteunt.