ArjoHuntleigh Knowledge Mobility Gallery Carl Long

Carl is niet in staat om zonder hulp dagelijkse handelingen uit te voeren, maar kan wel aan de handeling meewerken of een deel van de handeling zelfstandig uitvoeren.

Hulp zou, indien ze zonder speciale hulpmiddelen zou worden verleend, tot fysieke overbelasting van de zorgverlener leiden. De belasting die een en ander voor de zorgverlener met zich zou meebrengen, zou de veilige grens voor handmatig tillen of statische belasting overschrijden. In die gevallen moeten er hulpmiddelen worden gebruikt om te voorkomen dat de zorgverlener wordt blootgesteld aan een onveilig belastingsniveau.

Maar deze zorgvragers zijn wel in staat om actief bij te dragen aan verplaatsingen. Het is van belang dat zij dat vermogen zoveel mogelijk in stand houden of verbeteren. De hulp die Carl wordt aangeboden, bestaat uit transfers met behulp van een actieve lift. Het is belangrijk om de resterende lichaamsfuncties van Carl te stimuleren en de achteruitgang van zijn mobiliteit af te remmen.

 

Kenmerken:

  • Gedeeltelijk in staat om eigen gewicht te dragen op ten minste één been, zit vaak in een rolstoel en heeft enige rompbalans
  • In veel gevallen afhankelijk van de zorgverlener
  • Risico op dynamische en statische overbelasting voor het personeel indien de juiste middelen niet worden gebruikt
  • Stimuleren van functionele mobiliteit is zeer belangrijk