Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wordt obesitas tegenwoordig gezien als een wereldwijde ziekte¹. Met de juiste uitrusting, opleiding en voorzieningen kunnen zorgverleners patiënten met obesitas veilige en waardige zorg verlenen, zonder zelf een risico te lopen.

Het aantal patiënten met een body mass index (BMI) in het obesitasbereik neemt wereldwijd toe1. Ziekenhuizen zijn minder goed voorzien op de verplaatsing van patiënten met obesitas, waardoor zij bij de zorg die aan hen wordt verleend nog al eens worden gestigmatiseerd. Patiënten met obesitas voelen zich daardoor vaak anders behandeld.

Wij richten ons op waardige zorg voor patiënten met obesitas. Door een veilige werkomgeving te creëeren, willen we de blessures bij zorgverleners verminderen. In samenwerking met ziekenhuizen kan ArjoHuntleigh speciale protocollen en richtlijnen opstellen voor de behoeften van obese patiënten.

Voldoende opbergruimte en ruime gangen voor vlot transport zijn een aantal aspecten waar u rekening mee dient te houden. Aangepaste toestellen zoals het Citadal plus ziekenhuisbed, het Maxi Sky 2 Plus plafondliftsysteem, de Tenor tillift en de Carmina douchestoel zijn ontwikkeld om de dagelijkse verzorging van deze zorgvragers op een veilige en comfortabele manier uit te voeren.

 

  •  Ziekenhuisontwerp – Het is essentieel om over een goede ruimte te beschikken (voor de patiënt, bezoekende familieleden en zorgverleners) die de procedures ondersteunt en is uitgerust met toestellen voor patiënten met obesitas. Het architectenhandboek van ArjoHuntleigh kan een hulp zijn bij de bouw van nieuwe ziekenhuizen of bij het verbouwen van bestaande ziekenhuizen. Het is daarbij cruciaal om patiënten vroeg te betrekken bij het ontwerpen van de best mogelijke obesitasvoorzieningen voor alle gebruikers van de ruimte.   
  • Gespecialiseerde uitrusting ArjoHuntleigh biedt toestellen die specifiek voor patiënten met obesitas zijn ontworpen. Het productaanbod verschilt per regio. De meeste toestellen hebben een veilige tilbelasting (VWB) voor patiënten tot 454 kg.

 

1. Wereldgezondheidsorganisatie (2000) Obesitas: Preventing and managing the global epidemic